top of page

Blog over de workshop "Visionboard" door Christine Dessauvagie.


Aangekomen op een mooie locatie in inspirerende en warme sferen, begon de workshop `Vision Board` maken met thee en een heerlijk zelfgemaakt stuk taart. Later zal blijken dat ook de lunch een zeer bijzonder en toepasselijk karakter heeft, voortreffelijk!

De tafel ligt vol met allerlei tijdschriften en iedereen heeft een wit hardboard voor zich liggen welke helemaal beplakt gaat worden naar ieders eigen `brainwave`. Ik ben nu al helemaal in extase.

Na de uitleg en de taart gaan we aan de slag. Knippen, plakken, scheuren en kleuren, het kind in me gaat helemaal los!

Allereest gaan we de tijdschriften doorspitten om foto`s en teksten te selecteren wat makkelijker gezegd is dan gedaan…. Eerst alle plaatjes los op het board leggen om uiteindelijk de juiste foto`s over te houden.

Onze bezielde bezigheden worden onderbroken door een overheerlijk en bijzondere lunch, wat worden we verwend! om daarna weer gauw verder te gaan met keuzes maken, knippen en plakken.

Na afloop legt Dionne uit dat het verhaal van links naar rechts loopt. Aan de onderkant zitten je uitdagingen, het onbewust zijn. Het midden is het hier en nu, het hoofdthema. Boven is het hogere bewustzijn (hier plak ik dus o.a. een slingeraapje)

Grappig zijn de dieren die ik gekozen heb. Een slingeraapje, een bulldog en luipaarden. Na afloop maakte een van de medecursisten de opmerking dat ik waarschijnlijk binnenkort een hond zou krijgen….hahaha. Uiteraard heb ik thuis de karaktereigenschappen van deze dieren opgezocht en de kwartjes vielen tollend naar beneden.

Wat verder opviel waren de deuren. De midden deur staat wagenwijd open en de linkerdeur staat op een kier, hier valt eventueel nog winst te behalen … als ik dat zou willen.

De spiegels rechtsonder heb ik daar geplakt omdat ik een hoekje over had. Is dit toeval of moet ik er eens goed in gaan kijken?

Dank je Dionne voor deze heerlijke en inspirerende dag!

Christine DessauvagieBlog over de workshop "De kleuren van je hart" door Christine Dessauvagie.


Workshop `De kleuren van je hart` georganiseerd door `Praktijk 44`, Kleur coaching/Creatieve therapie van Dionne Kielman, op 3 oktober 2021

Na een hartelijk en gezellig welkom met koffie/thee en zelfgebakken taart in een zeer relaxte en inspirerende ruimte gaat we eerst aan de slag met `elfjes` maken. Dit nadat we een notitieblokje (ik kies vanwege het thema `kleur` een knalroze) hebben uitgekozen. Elfjes slaat op het getal 11, een elfje bestaat uit elf woorden die we in het notitieboekje kunnen opschrijven in een bepaalde volgorde, eventueel in dichtvorm. Deze oefening zorgt ervoor dat het creatieve deel van mijn brein wordt geactiveerd en er komen voor mij verassende woorden boven. Het zal blijken dat ik deze creatieve inzichten goed ga gebruiken.

Daarna vertelt Dionne wat de bedoeling is en geeft ze aan dat er totale vrijheid is hoe deze bedoeling naar eigen inzichten (creatief) vorm te geven. Knippen, scheuren, plakken en/of kleuren, het is allemaal goed.

We gaan aan de slag en beginnen met het doorstruinen van allerlei leuke tijdschriften, wel opletten dat ik niet te veel tijd neem om ze te lezen…

Het knippen en scheuren wordt gevolgd door keuze stress maar gelukkig is daar eerst een overheerlijke lunch met volop lekkere gerechten (Dionne heeft er wederom werk van gemaakt!) alvorens te gaan kiezen en plakken.

Toen de inspiratie op was voor vandaag had ik nog een paar witte vlakjes leeg en een paar knipsels over. Ik besloot de witte stukken wit te laten zodat er nog ruimte over is om later in te plakken/kleuren en heb de losse stukjes mee naar huis genomen.

Na afloop kregen we een uitgebreide uitleg in woord en geschrift, over de betekenis kleuren en hoe kleur te gebruiken in het dagelijks leven. Mijn les is meer betekenis geven aan - en spelen met kleuren, in mijn geval emoties …., ik hoef niet altijd sterk en perfectionistisch te zijn, het mag best iets zachter zijn oftewel lief zijn voor mezelf.

Eenmaal thuisgekomen heb ik de overgebleven stukjes op de achterkant geplakt, het lukte me niet om ze in de prullenbak te gooien, zegt dit iets over de witte plekken aan de voorkant?

Het was wederom een waanzinnig goed verzorgde workshop met heerlijk eten en drinken in een inspirerende omgeving die je samen met het volgen van de workshop aanzet tot nadenken. 

"Ik ging huppelend weer naar buiten! (het was 40 jaar geleden dat ik voor het laatst gehuppeld had)."

Mirthe, Amsterdam.


"Hartelijk dank Dionne. Ik heb in 1 sessie meer meegekregen dan in een jaar bij de psycholoog."

........


"Ben nog steeds onder de indruk van de sessie."

Anja, Haarlem.


"Eindelijk vrede met mijn verleden."

........
bottom of page